Bedrijfsuitjes: de oplossing bij telewerken?

Het afgelopen decennium is het percentage mensen dat vanuit huis werkt, het telewerken enorm gestegen. Was het 20 jaar geleden nog een uitzondering, tegenwoordig zijn de technieken zover gevorderd dat de meeste banen ook vanuit huis gedaan kunnen worden. Niet alleen zijn CRM systemen van overal toegankelijk, ook de Smartphone met haar vele communicatiemogelijkheden als Whatsapp, Email, SMS en Socialmedia heeft de weg vrij gemaakt voor het telewerken.
Uit onderzoek blijkt dat de meeste medewerkers, vooral in de zelfstandige functies, productiever zijn in een thuiswerksituatie.

Nadeel is wel dat de sociale functie die werken ook heeft wat naar de achtergrond verdwijnt. Zo is de interactie meer en meer zakelijk geworden. Op korte termijn is dat goed voor het bedrijf, immers de productiviteit stijgt. Op middellange termijn kan het de motivatie van het personeel ook negatief beïnvloeden juist door het minder worden van de sociale contacten.

Het delen van ervaringen, samenwerken en face to face contact, door bijvoorbeeld een teambuildingsdag of een bedrijfsuitje is in dat opzicht niet alleen leuk, maar zelfs cruciaal voor het vasthouden van de motivatie.

Was het hebben van een bedrijfsuitje vroeger vooral een leuke activiteit om samen te doen, nu vervult het meer en meer de rol van bindmiddel tussen collega’s in tijden van meer telewerken.

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply