Leeuwarden: cultuurhoofdstad 2018

Op 26 en 27 januari 2018 is het dan zover: de officiële start van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad Europa 2018. Op de eerste dag worden prachtige verhalen uit archieven en musea aan het licht gebracht. Op zaterdag vult de binnenstad zich met zang en muziek, gemaakt door duizenden Friezen.
En zo zal er het hele jaar van alles op cultureel gebied te beleven zijn in Leeuwarden, de prachtige historische hoofdstad van Fryslân met talloze monumenten, mooie musea en de leukste winkeltjes.

Wist u dat Leeuwarden is ontstaan uit drie terpen aan de Middelzee? In de Romeinse tijd woonden al mensen op de plek waar nu de Oldehove, de grote scheve toren, staat. Inwoners van Leeuwarden hebben ‘Galgelappen’ als bijnaam: omdat de galg door ouderdom zo zwak was en er geen geld was om een nieuwe te laten maken, werd besloten om de oude op te lappen. Ook is Leeuwarden de geboorteplaats van Margaretha Geertruida Zelle, beter bekend als meesterspionne Mata Hari. Ze werd geboren op 7 augustus 1876 en op 15 oktober 1917 door een Frans tribunaal wegens spionage voor Duitsland ter dood veroordeeld, ondanks onvoldoende bewijs.

Hoe leuk is het om juist dit jaar in Leeuwarden uw groepsuitje te organiseren! Ontdek de stad terwijl u via WhatsApp een moord probeert op te lossen. Of ontdek de stad terwijl u een heerlijk driegangen diner afwisselt met een grachtenrondvaart in een nostalgische fluisterpraam en een stadswandeling met gids die u de leukste verhalen vertelt en de mooiste plekjes laat zien. Maar er is nog zoveel meer mogelijk! Wij helpen u graag.

No Comments Yet

Leave a Reply